Hrachová kaše

123
- reklama -

Suroviny

250 g hrachu sušeného
1,25 l vody
sůl
pepř
muškátový oříšek
0,5 kelímku sladké smetany
3 – 4 lžíce hladké mouky
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přebereme a namočíme přes noc do vody.

  2. Potom uvaříme doměkka a rozmixujeme.

  3. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku do které přelejeme vychladlou rozmixovanou kaši. Osolíme, opepříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku a za stálého míchání přivedeme k varu.

  4. Vaříme ještě asi 5 minut a přilejeme smetanu na zjemnění kaše. Ještě chvilku povaříme. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s uzeným masem, případne opečeným salámem. Polejeme smaženou cibulkou.