
- reklama -
Suroviny
- 250 g hrachu sušeného
- 1,25 l vody
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 0,5 kelímku sladké smetany
- 3 – 4 lžíce hladké mouky
- 50 g másla
Postup přípravy receptu
-
Hrách přebereme a namočíme přes noc do vody.
-
Potom uvaříme doměkka a rozmixujeme.
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku do které přelejeme vychladlou rozmixovanou kaši. Osolíme, opepříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
Vaříme ještě asi 5 minut a přilejeme smetanu na zjemnění kaše. Ještě chvilku povaříme. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s uzeným masem, případne opečeným salámem. Polejeme smaženou cibulkou.
Kuchař: Jitka a Vlastik