Hrachogulášovka

45
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Loupaný hrách – 2 decový pohárek
3 brambory nakrájené na kostičky
200 gr. kabanosu, nebo „co dům dal“
1 větší cibule – nakrájet
1/2 lžičky kmínu
2 lžičky mleté sl. papriky
kostku masoxu
lžička gulášového koření (není podmínkou)
lžička vegety (používám levnější kuchárek)

Postup přípravy receptu

  1. V principu je to jednoduchá buřtgulášová polévka, která je místo mouky zahuštěna rozmixovaným hrachem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přes noc namočený hrách dáme vařit 2 hodiny v 1 litru čisté vody.

  3. Mezitím si nakrájíme brambory a uzeninu.

  4. V druhém hrnci cibuli zpěníme na tuku, v půli restování nasypeme kmín jež tak lépe uvolní své aroma. Zasypeme paprikou a zalijeme 1,5 litrem horké vody.

  5. Přidáme brambor, uzeninu, vegetu, masox a koření. Za dvacet minut je hotovo. Pozor se solí – masox a vegeta dost soli obsahuje.

  6. Zahustíme dobře rozmixovaným hrachem a zamícháme. Možno na talíř přidat osmahnutý rohlík.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mne napadl předevčírem. Měl jsem zprvu obavy jak to bude chutnat, ale chuť je zajímavá. Inu, změna je život.