- reklama -
Suroviny
6 porcí
- Loupaný hrách – 2 decový pohárek
- 3 brambory nakrájené na kostičky
- 200 gr. kabanosu, nebo „co dům dal“
- 1 větší cibule – nakrájet
- 1/2 lžičky kmínu
- 2 lžičky mleté sl. papriky
- kostku masoxu
- lžička gulášového koření (není podmínkou)
- lžička vegety (používám levnější kuchárek)
Postup přípravy receptu
-
V principu je to jednoduchá buřtgulášová polévka, která je místo mouky zahuštěna rozmixovaným hrachem.
-
Přes noc namočený hrách dáme vařit 2 hodiny v 1 litru čisté vody.
-
Mezitím si nakrájíme brambory a uzeninu.
-
V druhém hrnci cibuli zpěníme na tuku, v půli restování nasypeme kmín jež tak lépe uvolní své aroma. Zasypeme paprikou a zalijeme 1,5 litrem horké vody.
-
Přidáme brambor, uzeninu, vegetu, masox a koření. Za dvacet minut je hotovo. Pozor se solí – masox a vegeta dost soli obsahuje.
-
Zahustíme dobře rozmixovaným hrachem a zamícháme. Možno na talíř přidat osmahnutý rohlík.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mne napadl předevčírem. Měl jsem zprvu obavy jak to bude chutnat, ale chuť je zajímavá. Inu, změna je život.
Kuchař: Ervajs