
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg hrachu
- 2 cibule
- 1 cibulka s natí
- 4 rajčata (nebo konzervovaná)
- 4 lžíce strouhanky
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce uvařená natvrdo
- saturejka
- bazalka
- petrželova nať
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Předem namočený hrách si uvaříme.
-
Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, pak oloupaná pokrájená, nebo konzervovaná rajčata a dusíme.
-
Za chvíli přidáme ještě strouhanku, rozmačkaný česnek, drobně pokrájená vejce natvrdo, kapary a nakrájenou cibulku s natí.
-
Okořeníme bazalkou, saturejkou a teď přidáme uvařený hrách.
-
Všechno promícháme a už jen prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Takto připravený hrách se dá jíst samotný, ale „masožravci“ si mohou dát nějakou tu orestovanou uzeninku ap.
Zdroj: recept mám pár let z nějakého časopisu- opravdu si nevzpomenu z jakého, já si to přepsala do mého sešitu receptů.
Kuchařka: Bibinka