Hrách po Španělsku

81
- reklama -

Suroviny

1/2 kg hrachu
2 cibule
1 cibulka s natí
4 rajčata (nebo konzervovaná)
4 lžíce strouhanky
4 stroužky česneku
2 vejce uvařená natvrdo
saturejka
bazalka
petrželova nať
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočený hrách si uvaříme.

  2. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, pak oloupaná pokrájená, nebo konzervovaná rajčata a dusíme.

  3. Za chvíli přidáme ještě strouhanku, rozmačkaný česnek, drobně pokrájená vejce natvrdo, kapary a nakrájenou cibulku s natí.

  4. Okořeníme bazalkou, saturejkou a teď přidáme uvařený hrách.

  5. Všechno promícháme a už jen prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Takto připravený hrách se dá jíst samotný, ale „masožravci“ si mohou dát nějakou tu orestovanou uzeninku ap.

Zdroj: recept mám pár let z nějakého časopisu- opravdu si nevzpomenu z jakého, já si to přepsala do mého sešitu receptů.