Hrách a kroupy-vůbec není hloupý, ale dobrý a nemáme to každý den

74
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 hrnek uvařených krup
3/4 hrnku uvařeného hrachu (ne rozvařeného, musí být kuličky!)
1 hrnek i více hub (čerstvé, sušené,zamražené)
1 cibule
2-3 stroužky česneku
kousek sádla
oříšek másla
možno dát anglickou slaninu
majoránka
štipec pepře
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si zvlášť množství krup a hrachu, vaříme ve slané vodě, do pekáčku si dáme sádlo a vytřeme jím celý pekáček a pak na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme drobně pokrájenou anglickou slaninu, houby a necháme je vydusit, pekáček nepřikrýváme!


    Zobrazit celý recept

  2. Propasírujeme česnek, dáme hrách, kroupy, pepř, sůl, majoránku, všechno promícháme, uhladíme a dáme zapéct do vyhřáté trouby tak na 20 minut.

  3. Můžeme posypat strouhaným sýrem a jako přílohu přidat kyselé okurky nebo rajčata a co kdo rád.

Poznámka od kuchařky

Můžeme také posypat strouhaným sýrem, dnes nebyl a anglická také ne, ale na chuti to vůbec neubralo.

Tak to dělala moje babička místo kuby a já ze své zkušenosti mohu říct, že mi to chutná ještě víc!