Hraběnčiny řezy s višněmi

90
- reklama -

Suroviny

1 kg višní
600 g polohrubé mouky
300 g cukru
250 g másla (Hery)
4 vejce
prášek do pečiva
4 lžíce mléka
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, prášek do pečiva, máslo, cukr, mléko a žloutky vypracujeme v těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. 1/3 těsta oddělíme a dáme do mrazáku odležet. Zbylé 2/3 namáčkáme do vymazaného plechu, potřeme zakysanou smetanou a poklademe višněmi.

  3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a rozetřeme na višně.

  4. Nakonec na višně nastrouháme zbývajici třetinu těsta z mrazáku.

  5. Pečeme pri 180°C cca 30-40 min.

Poznámka od kuchařky

Na fotografiích nehledejte vrstu ze sněhu. Povedlo se mě při pečení zamyslet a do těsta vrazit vejce celá (poslední která jsem mela), pak jsem hledala bílky a nenašla 🙂 Inu stane se:-) Ale i tak byla buchta dobrá