- reklama -
Suroviny
- 1 kg višní
- 600 g polohrubé mouky
- 300 g cukru
- 250 g másla (Hery)
- 4 vejce
- prášek do pečiva
- 4 lžíce mléka
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Mouku, prášek do pečiva, máslo, cukr, mléko a žloutky vypracujeme v těsto.
-
1/3 těsta oddělíme a dáme do mrazáku odležet. Zbylé 2/3 namáčkáme do vymazaného plechu, potřeme zakysanou smetanou a poklademe višněmi.
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a rozetřeme na višně.
-
Nakonec na višně nastrouháme zbývajici třetinu těsta z mrazáku.
-
Pečeme pri 180°C cca 30-40 min.
Poznámka od kuchařky
Na fotografiích nehledejte vrstu ze sněhu. Povedlo se mě při pečení zamyslet a do těsta vrazit vejce celá (poslední která jsem mela), pak jsem hledala bílky a nenašla 🙂 Inu stane se:-) Ale i tak byla buchta dobrá
Kuchař: Joyss