
- reklama -
Suroviny
- 40 dkg polohrubé mouky
- 15 dkg moučkového cukru
- 12 dkg másla
- 12 dkg Hery
- 4 žloutky
- 1/2 prášku do pečiva
- 15 dkg cukr krupice
- (4 bílky)
- 6 velkých jablek
- 12 dkg ořechů mletých na hrubo nebo nasekaných
- 1 hrst hrozinek
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, máslo, Heru a moučkový cukr utřeme.
-
Přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.
-
Jednu třetinu těsta dáme ztuhnout do lednice a dvě třetiny vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Placku posypeme ořechy, rozinkami a ně nahrubo nastrouháme jablka.
-
Ze čtyř bílků a krupicového cukru vyšleháme sníh, který natřeme na jablka.
-
Nakonec na sníh nastrouháme zbylou třetinu těsta a zvolna pečeme.
Poznámka od kuchařky
Zdá se to složité,ale jde to velice dobře.Viz. foto.
Jablka nikdy neloupu,jenom je nakrájím na čtvrtky,vykrojím a při strouhání mi zůstane slupka v dlani.( I do štrůdlu)
Kuchařka: Jaruna18









