Hraběnčiny řezy II.

41
- reklama -

Suroviny

40 dkg polohrubé mouky
15 dkg moučkového cukru
12 dkg másla
12 dkg Hery
4 žloutky
1/2 prášku do pečiva
15 dkg cukr krupice
(4 bílky)
6 velkých jablek
12 dkg ořechů mletých na hrubo nebo nasekaných
1 hrst hrozinek

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, máslo, Heru a moučkový cukr utřeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.

  3. Jednu třetinu těsta dáme ztuhnout do lednice a dvě třetiny vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech.

  4. Placku posypeme ořechy, rozinkami a ně nahrubo nastrouháme jablka.

  5. Ze čtyř bílků a krupicového cukru vyšleháme sníh, který natřeme na jablka.

  6. Nakonec na sníh nastrouháme zbylou třetinu těsta a zvolna pečeme.

Poznámka od kuchařky

Zdá se to složité,ale jde to velice dobře.Viz. foto.

Jablka nikdy neloupu,jenom je nakrájím na čtvrtky,vykrojím a při strouhání mi zůstane slupka v dlani.( I do štrůdlu)