Hraběnčiny řezy – bezlepkové

193
- reklama -

Suroviny

Těsto:
40 dkg mouky Jizerka
20 Hery
10 cukru moučka
1 vanilkový cukr
3 žloutky
1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker
Náplň:
asi 1 kg nastrouhaných jablek nahrubo
cukr
skořice
rozinky
Sníh:
3 bílky ušleháme
2 lžícemi cukru písek

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24×36 cm.

  3. Na těsto jablkovou náplň, sníh, navrch nastrouháme 1/3 těsta.

  4. Pečeme na 180°C asi 40 minut. Vychladlé pocukrujeme, nejlepší jsou až druhý den.

Poznámka od kuchařky

Pokud dáme místo Jizerky polohrubou mouku, máme známé a oblíbené Hraběnčiny řezy.