Hovězí žebra s hruškami, koriandrem a chilli v pomalém hrnci

96
- reklama -

Suroviny
4 porce

1,5 kg hovězích žeber s velkým množstvím masa
4 hrušky (možno nahradit 4 lžícemi hruškové zavařeniny)
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého chilli
2-3 mrkve (komu nechutná, ten ji vynechá)
70 g másla
2 bobkové listy
cca 600 ml bujónu nebo silného hovězího vývaru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do masa s kostmi pečlivě vmasírujeme sůl, pepř, mletý koriandr a chilli.


    Zobrazit celý recept

  2. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme příčně na čtvrtiny.

  3. Do pomalého hrnce vložíme máslo, osolená a okořeněná žebra, bobkové listy, přidáme kousky hrušek (případně 4 lžíce hruškové zavařeniny) a mrkve, zalijeme hovězím vývarem a hrnec zapneme na pomalejší (low) režim na 8-9 hodin.