- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1,5 kg hovězích žeber s velkým množstvím masa
- 4 hrušky (možno nahradit 4 lžícemi hruškové zavařeniny)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého chilli
- 2-3 mrkve (komu nechutná, ten ji vynechá)
- 70 g másla
- 2 bobkové listy
- cca 600 ml bujónu nebo silného hovězího vývaru
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do masa s kostmi pečlivě vmasírujeme sůl, pepř, mletý koriandr a chilli.
-
Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme příčně na čtvrtiny.
-
Do pomalého hrnce vložíme máslo, osolená a okořeněná žebra, bobkové listy, přidáme kousky hrušek (případně 4 lžíce hruškové zavařeniny) a mrkve, zalijeme hovězím vývarem a hrnec zapneme na pomalejší (low) režim na 8-9 hodin.
Kuchařka: Eliza