- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky hovězí roštěné
- 4 plátky pršutu
- 1 nožička uzené klobásy
- 1 Camembert
- 1 větší cibule
- dijonská hořčice
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 100 ml smetany na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej
- párátka (jehly, nit)
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme, opepříme a paličkou je rozklepeme do stran.
-
Každý plátek pomažeme dijonskou hořčicí, na něj položíme plátek studené šunky, nebo prošutu, hranolek uzené klobásky a plátek sýru.
-
Plátek masa srolujeme do závitku, pečlivě upevníme párátky, popř. jehlami, anebo svážeme nití.
-
Na oleji osmažíme proužky cibule do tmavé barvy a na ní ze všech stran závitky opečeme.
-
Přidáme nové koření a bobkové listy, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
Závitky vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve trošce studené vody. Pečlivě provaříme a omáčku ještě zjemníme smetanou.
Poznámka od kuchařky
Příloha – houskové knedlíky, těstoviny
Kuchařka: dzungila