Hovězí závitky

118
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g čerstvých hub
2 cibule
100 g slaniny
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
600 g zadního hovězího
170 g mletého vepřového masa
1 vejce
oregano
2 lžíce nasekané petržele
400 ml vývaru
2 lžíce hladké mouky
houskový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme houby, ochutíme solí a pepřem a opékáme asi 8 minut. Poté odstavíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Lžíci hub dáme stranou, zbylé houby promícháme s mletým masem, přidáme také vejce, oregano a nasekanou petrželovou nať a vše ještě jednou promícháme. Houbovou směs rozdělíme na plátky masa, plátky zabalíme a upevníme párátkem. Na dno pekáčku dáme zbylou houbovou směs a navrch naklademe závitky.

  3. Všechno podlijeme vývarem, vložíme do rozpálené trouby. Přiklopíme pekáčkem a dusíme doměkka. Během dušení znovu podlijeme vývarem. Hotové závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a ještě povaříme. Závitky naklademe na talíře a přelijeme omáčkou.