- reklama -
Suroviny
- 3 plátky hovězího masa
- 3 sáčky rýže
- plechovka hrášku
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- voda na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a okořeníme.
-
Rýži si uvaříme, ale jen krátce, aby se pak v závitku nerozvařila. Já vařila 5 minut. D
-
o uvařené rýže přidáme hrášek a plníme závitky, které pak smotáme.
-
Na pánvi si rozpálíme olej a zesklovatíme cibuli do hněda.
-
Pak přidáme závitky a ze všech stran restujeme.
-
Poté podlijeme a dusíme do měkka. Až bude maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme. Můžeme přidat, jako já, 2 lžíce okurkového láku. Já mám domácí naložené okurky a dávám provařit i s naloženou cibulkou a mrkví. Kdo nemá, nemusí být.
Kuchařka: terezicka1