
Suroviny
- 500 g hověziho masa
- 3 středne velke mrkve
- 1 petržel
- 1 větši cibule
- vývar
- sůl
- pepř
- olej
- hladká mouka na obaleni
- tymian
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme chvíli odležet.
-
Potom plátky lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme v hrnci z obou stran na rozpáleném oleji.
-
Potom přihodíme cibuli nakrájenou na čtvrtky, mrkev a petržel vcelku nebo nakrájenou na větší kousky a společně opečeme. Zalijeme vývarem nebo masoxem rozpuštěným v horké vodě a přiklopíme pokličkou.
-
Vaříme, než je maso měkké a podle potřeby doléváme vývar, který by měl mít ve finále podobu husté omáčky. Tu dochutíme podle potřeby solí, pepřem a sušeným tymiánem, víc není potřeba. Omáčka má úžasnou chuť po hovězím.
-
Jako příloha se hodí cokoli z brambor i rýže, my měli americké brambory a bylo to vynikající.
Poznámka od kuchařky
Prihodila jsem jeste par pokrajenych kozaku, co jsme to odpoledne nasli, ale susene by tam slo taky.









