
Suroviny
4 porce
- hovězí maso tvrde lacne 1 kg
- vino 200 ml
- česnek 2 stroužky
- hořčice 1/2 lžičky
- cibule 1
- voda na podlití
- sůl
- koření
- sladka smetana 150 ml
- máslo 1 lžíce
- kapary 1 lžíce
- olej 3 lžíce
Postup přípravy receptu
-
Toto nie je recept ako taky ale ako spravit z lacneho tvrdeho masa pochutku bez toho aby ste ho museli rozmlatit tlcikom ale dat do kuchty.
-
Tvrde maso nema rado kyseliny , takze vino, ocot, sherry, stava z citrusov, jogurt robi zazraky.
-
Tak isto nema rado enzymyi, takze ovocie ako ananas, kiwi, papaya aj cesnak spravi cez noc zazrak.
-
Problem je ze marinada prenika maximalne do 0,5 cm takze nakrajajte maso na tensie na 1 cm a dajte do marinady cez noc.
-
V nasom pripade sme nakrajali stare hovadzie a odlozili do marinady z bieleho vina , praskovej hocice , korenia a cesnaku cez noc.
-
Maso sme dali na etapy na rozohriatom oleji zatiahnut.
-
Nadrobno nakrajanu cibulu sme oprazili do sklovita.
Pridali oprazene maso zvysili plamen a dali prevarit – odstranit alkohol z vina. Podliali vodou podla potreby kdo chce prida dalsie bylinky.Znizili plamen zakryli a dali dusit na cca 1 hodinu. -
Maso vybrali odlozili na stranu.
-
Do vypeku pridali lyzicu masla, roztopili a pridali sladku smotanu a kapary a prehriali a ochutili, kdo chce este moze zahustit.
Servirovali s dusenou zeleninou, a maso bolo ako z prvej triedy.