Hovězí vývar se zeleninou

74
- reklama -

Suroviny
6 porcí

500 g masa na polévku (žebra)
1 větší mrkev
kus celeru
kus petržele
kus květáku
kus pórku
1 menší cibule
kuličky pepře
1 masox
lžička Vegety
3 střiky) Maggi
špetka šafránu
sůl
petržel
libeček a zavářka dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější), chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost), pepř a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme pepř, sůl, nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, pórek, masox a vaříme doměkka. Ke konci dáme špetku šafránu, Maggi, sůl a nasekanou petrželku s libečkem.

  2. Během vaření zavaříme do polévky malou zavářku (dala jsem malé hvězdičky) nebo co nám libo.

Poznámka od kuchařky

Léta letoucí dělám hovězí polévku takto, protože nám ze všech chutná nejvíc a nejčastěji s domácími nudličkami.