Hovězí vývar s játrovou rýží

86
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

500 g hovězího žebra
1 cibule
sůl
pepř
mrkev
petržel
celer
nové koření
bobkový list
směs na játrové knedlíčky (GLOBUS – polotovar)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.

  2. Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny.

  3. Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř).

  4. Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky. Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak již jen s chutí konzumujeme.

Poznámka od kuchařky

Samozřejmě si směs na játrovou rýži můžete připravit dle vlastní chuti, ale polotovar z Globusu je chutný a nikdy nezklamal.