
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g hovězí veverky
- 300 g květáku
- 300 g brambor
- 1 máslo
- 1 smetana ke šlehání
- sů
- pepř
- Malinová omáčka:
- 100 g malin
- 1 dcl portského vína
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Veverku nasolíme, opepříme a dáme odpočinout do chladu alespoň na 30 minut.
-
Mezitím dáme vařit brambory a květák (může být v jednom hrnci).
-
Po uvaření, nebo lépe rozvaření, vložíme cca 3/4 másla a šleháme do hladka. Smetanu přiléváme k dosažení ideální konzistence.
-
Na rozpálené „grilovací“ pánvi si upravíme veverku dle přání a chuti každého, ale Rare je Rare, a servírujeme.
-
Pro dosažení ideálu a podbarvení specifické chuti pyré a hovězího si je dobré připravit i omáčku, ideálně ovocnou. Já doporučuji malinovou : všechny suroviny smícháme a necháme vařit a zredukovat do táhlé omáčky.
Kuchař: wooddy









