
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- hovězí maso
- voda
- sůl
- nové koření
- pepř (černý-celý)
- hřebíček
- niva
- smetana sladká
- smetana kysaná
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme hovězí vývar – maso do studené vody, osolit, přidat 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření a 8 kuliček černého pepře. Vaříme do měkka (nejlépe v tlakovém hrnci).
-
Po uvaření vyjmeme maso, které si nakrájíme a necháme zatím stranou.
-
Do vývaru přilejeme sladkou smetanu smíchanou s nastrouhanou nivou a kysanou smetanou a za častého nebo stálého míchání (nejlépe metličkou) vaříme, až nám vznikne skoro krémová konzistence.
-
Pokud vaříme dlouho a nemůžeme dosáhnout požadované konzistence, zahustíme moukou s vodou. Podáváme s těstovinami.
Kuchařka: Kogina-K1