Hovězí v hořčicové omáčce

56
- reklama -

Suroviny

1 kg hovězí roštěná
10 dkg slaniny
2 cibule
3 sladkokyselé okurky
hořčice
3 vejce natvrdo
olej
sůl
pepř
1 kostka masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vložíme na rozškvařenou slaninu a po obou stranách opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně ještě chvíli osmahneme.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso podlijeme, přidáme kostku masoxu a dusíme doměkka. Potom maso vyjmeme, přidáme 4-5 lžic plnotučné hořčice, okurku a vejce nakrájené na drobné kousky a promícháme.

  3. Vložíme zpět dušené hovězí masíčko a prohřejeme. Není třeba zahušťovat.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha je výborná dušená rýže,ale také bramborový knedlík.