- reklama -
Suroviny
4 porce
- čínské nudle
- 500 g hovězího ořechu
- 150 g mrkve
- 1 jarní cibulka
- 1 balení bambusových výhohků
- 20 g sušeného jidášova ucha
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 1 PL kvalitní sojovky
- 50 ml Pad thai omáčky
- kokosový olej
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- chilli
Postup přípravy receptu
-
Připravíme nudle dle návodu (vařím je chvilinku a pak zprudka opeču s cibulkou), ořech si nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Všechnu zeleninu nakrájíme „julienne“ a jidášovo ucho spaříme horkou vodou.
-
Rozpálime olej a zprudka osmažíme nudličky masa, poté je uzavřeme do plastové krabičky, aby neztratily šťávu. Na výpek hodíme cibuli, po ní mrkev, vše ostatní a orestujeme. Když je zelenina na skus, přilijeme omáčky a šťávu z citrónu, podle chuti chilli. Do hotové zeleniny přidáme odpočinuté maso a servírujeme.
Kuchařka: Lady Penelopa