Hovězí svíčková roláda s fazolkami pečená na nových bramborách

33
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Hovězí svíčkovou cca 650-700 gr- já měla od špičky
1 velké kuřecí prso nebo krůtí
1 balení mražených fazolek
3 plátky sýra
8 plátků slaniny či salámu
1 velká cibule
hrst mandlí loupaných
2 dcl červeného vína(ne krabicové atd ! nějaké opravdu dobré- Rulandské červené)
voda
trochu sušeného česneku
grilovacího koření
hotová marináda od Vitany
cibule
červené víno
1,5 kg nových brambor

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí odblaníme, rozřízneme na roládu, poklademe kuřecími plátky, osolíme, přidáme salám či slaninu, sýr a fazolky, posypeme grilovacím kořením a česnekem, aby fazolky dostaly chuť.


    Zobrazit celý recept

  2. Zamotáme a zajistíme potravinovou nití.

  3. Naložíme do marinády a červeného vína nejlépe přes noc.

  4. Do pekáčku dáme oloupanou a na půlkolečka pokrájenou cibulku, brambory, mandle, zbytek fazolek a roládu, kterou jsme si opekli naprudko na pánvi ze všech stran, aby se zatáhla.

  5. Podlejeme cca 1 dcl vody a zbylou marinádou s vínem a pečeme přiklopené cca 1 hodinu na 180°C – horkovzduch.