![Hovězí svíčková roláda s fazolkami pečená na nových bramborách_5ffad452b274f.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-svickova-rolada-s-fazolkami-pecena-na-novych-bramborach_5ffad452a5cf9.jpeg)
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- Hovězí svíčkovou cca 650-700 gr- já měla od špičky
- 1 velké kuřecí prso nebo krůtí
- 1 balení mražených fazolek
- 3 plátky sýra
- 8 plátků slaniny či salámu
- 1 velká cibule
- hrst mandlí loupaných
- 2 dcl červeného vína(ne krabicové atd ! nějaké opravdu dobré- Rulandské červené)
- voda
- trochu sušeného česneku
- grilovacího koření
- hotová marináda od Vitany
- cibule
- červené víno
- 1,5 kg nových brambor
Postup přípravy receptu
-
Hovězí odblaníme, rozřízneme na roládu, poklademe kuřecími plátky, osolíme, přidáme salám či slaninu, sýr a fazolky, posypeme grilovacím kořením a česnekem, aby fazolky dostaly chuť.
-
Zamotáme a zajistíme potravinovou nití.
-
Naložíme do marinády a červeného vína nejlépe přes noc.
-
Do pekáčku dáme oloupanou a na půlkolečka pokrájenou cibulku, brambory, mandle, zbytek fazolek a roládu, kterou jsme si opekli naprudko na pánvi ze všech stran, aby se zatáhla.
-
Podlejeme cca 1 dcl vody a zbylou marinádou s vínem a pečeme přiklopené cca 1 hodinu na 180°C – horkovzduch.
Kuchařka: k.radulka