Hovězí steak s šalotkou na červeném víňě

36
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky hovězího zadního
3 větší cibule šalotky červené
lžíce másla
1,5 dcl suchého červeného vína
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Steak: plátky hovězího zadního nasolíme a opepříme z každé strany. Na rozpáleném oleji smažíme dle požadavku stupňě propečenosti. 5-6 minut steak krvavý, 8-9 minut středně propečený a 12-13 propečený.


    Zobrazit celý recept

  2. Šalotku si oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  3. Na pánvičku dáme rozehřát lžíci másla, přidáme šalotku a asi 4 minuty smažíme. Přidáme červené víno a sůl dle chuti.

  4. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut dusit. Pokud je na pánvičce hodně vína, odstraníme na poslední 4 minuty pokličku, aby se voda z vína odpařila.

  5. Na závěr opepříme.

Poznámka od kuchařky

Recept je dle francouzského kuchaře Bordignon. Podáváme s čím je libo. Já použila malé celozrnné bagetky.