- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky hovězího zadního
- 3 větší cibule šalotky červené
- lžíce másla
- 1,5 dcl suchého červeného vína
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Steak: plátky hovězího zadního nasolíme a opepříme z každé strany. Na rozpáleném oleji smažíme dle požadavku stupňě propečenosti. 5-6 minut steak krvavý, 8-9 minut středně propečený a 12-13 propečený.
-
Šalotku si oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
Na pánvičku dáme rozehřát lžíci másla, přidáme šalotku a asi 4 minuty smažíme. Přidáme červené víno a sůl dle chuti.
-
Přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut dusit. Pokud je na pánvičce hodně vína, odstraníme na poslední 4 minuty pokličku, aby se voda z vína odpařila.
-
Na závěr opepříme.
Poznámka od kuchařky
Recept je dle francouzského kuchaře Bordignon. Podáváme s čím je libo. Já použila malé celozrnné bagetky.
Kuchařka: vseumel