
Suroviny
- hovězí zadní
- brambory
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- olivový olej
- zelenina jako příloha (dle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Na pekáč dáme menší oloupané a omyté brambory, lehce posolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na 200°C a necháme péct, dokud brambůrky budou měkké.
-
Připravíme si hovězí steak, který lehce naklepeme rukou (nepoužíváme paličku!!), zakápneme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a okořeníme čerstvě namletým pepřem. POZOR: maso solíme až ke konci před podáváním! Maso necháme asi 15 minut odpočívat.
-
Poté si nahřejeme pánev, do které již nepřidáváme žádný tuk!! Pánev musí být pořádně rozehřátá. Vložíme do ní maso a necháme ho zprudka opékat. Až se maso z jedné strany zatáhne otočíme a propékáme tak, jak to máme rádi. 🙂
-
V žádném případě do masa nepícháme vidličkou či nožem, aby nevytekla šťávička. Podáváme s grilovanými brambory, bylinkovým máslem a podle chuti také zeleninou. Přeji dobrou chuť..
Poznámka od kuchařky
Na ozdobu na talíř nakapeme pár kapek olivového oleje..









