Hovězí srdce na zelenině

58
- reklama -

Suroviny

hovězí srdce
3 mrkve
půlka menšího celeru i s listy
cibule
150 g uzeného bůčku
sůl
mletý pepř
polohrubá mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Srdce rozkrojíme na menší díly a dobře omyté ho dáme uvařit se solí a pepřem.
    Pak z něj okrájíme zbytky tuku a maso nakrájíme na kostky.

  2. V kastrole osmahneme kostičky uzeného bůčku, pokud je hodně libový, přidáme pod něj kousek sádla.

  3. Přihodíme krájenou mrkev, cibuli, celer a orestujeme. Vhodíme kostky masa, přidáme část vývaru a provaříme.

  4. V trošce zbylého, už zcela vychladlého vývaru rozmícháme mouku a obsah kastrolu zahustíme – ne příliš dohusta. Dobře provaříme, podle chuti dosolíme a opepříme a podáváme s rýží nebo mačkaným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Oblíbené jídlo mé tchýně 🙂

Zeleninu přidáváme i podle toho, jaká nám zrovna na zahradě dorůstá.