
- reklama -
Suroviny
- hovězí srdce
- 3 mrkve
- půlka menšího celeru i s listy
- cibule
- 150 g uzeného bůčku
- sůl
- mletý pepř
- polohrubá mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Srdce rozkrojíme na menší díly a dobře omyté ho dáme uvařit se solí a pepřem.
Pak z něj okrájíme zbytky tuku a maso nakrájíme na kostky. -
V kastrole osmahneme kostičky uzeného bůčku, pokud je hodně libový, přidáme pod něj kousek sádla.
-
Přihodíme krájenou mrkev, cibuli, celer a orestujeme. Vhodíme kostky masa, přidáme část vývaru a provaříme.
-
V trošce zbylého, už zcela vychladlého vývaru rozmícháme mouku a obsah kastrolu zahustíme – ne příliš dohusta. Dobře provaříme, podle chuti dosolíme a opepříme a podáváme s rýží nebo mačkaným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Oblíbené jídlo mé tchýně 🙂
Zeleninu přidáváme i podle toho, jaká nám zrovna na zahradě dorůstá.
Kuchařka: cathleen