Hovězí sekaná s bramborovou kaší

58
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Sekaná:
250 g mletého hovězího masa
50 g ovesných vloček
1 mrkev
1 paprika
20 dkg goudy v celku
1 cibule
4 stroužky česneku
1 vejce
2 lžíce smetany
snítka tymiánu nebo petržele
sůl dle chuti
Bramborová kaše:
1 kg brambor
2 PL másla
1 dl mléka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno. Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a minutu až dvě orestujeme a necháme vychladnout.

  2. Do hrnku nasypeme vločky se smetanou a necháme nabobtnat. Do mísy vložíme maso, mrkev, papriku, cibuli, česnek, vejce, vločky, bylinky, nastrouhaný sýr, sůl, vše dohromady promícháme. Měla by vzniknout nelepivá směs (pokud lepí, zahustíme ještě vločkami), ze které uválíme 3 šišky, vložíme do pekáče a podlijeme vodou.

  3. Pečeme při 200°C asi 30 minut, dokud nebude křupavá kůrčička a občas podléváme. Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

  4. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit cca 20 minut.
    Když jsou brambory měkké, scedíme, rozšťoucháme, přidáme máslo, vroucí mléko a rozmixujeme na hladkou kaši. Dle chuti dosolíme. Podáváme politou máslem.