![Hovězí se zeleninovou omáčkou_5ffa4a462c059.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-se-zeleninovou-omackou_5ffa4a461e382.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g zadního hovězího
- sůl
- pepř
- olej
- 2 dl vývaru
- 1 cibule
- 150 g kořenové zeleniny (mrkev,celer, petržel)
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 1 PL hořčice
- 1 PL hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme na silné řízky, okraje nařízneme a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a prudce na troše oleje z obou stran opečeme. Maso vyjmeme a uložíme na teplém místě.
-
Do výpeku dáme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěnou a nakrájenou cibuli a za stálého míchání krátce osmažíme. Na zeleninu položíme osmažené plátky masa, bobkový list, nové koření, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení podléváme vodou.
-
Maso vyjmeme, hořčici a mouku rozmícháme v 2,5 dl vody, vlijeme do vývaru z masa a krátce povaříme, můžeme přidat 2 lžíce smetany na zjemnění.
-
Maso vložíme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme s těstovinami.
Kuchařka: Bahula