Hovězí s řapíkatým celerem a jinou zeleinou.

111
- reklama -

Suroviny

Pro 2 osoby:
300 g hovězí plece
1 řapíkatý celer
1 porek
2 rajčata
sáček mražené zeleniny Čínská směs (350g)
palička česneku (pozn.)
1 lžíce koření Tandori masala( viz pozn.)
1 lžička kari
2 dcl sladkého kečupu (Heinz – je velmi jemný)
sůl
olivový olej
petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou zeleninu očistíme a nakrájíme, česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky (viz poznámka).


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji orestujeme porek a česnek, přidáme maso. Po orestování okořeníme, podlijeme vodou a dusíme do částečného změknutí masa.

  3. Pak přidáme zbytek veškeré zeleniny, zalijeme kečupem a dodusíme do změknutí. Celkem dusíme cca 40 minut (záleží na kvalitě masa).

  4. Dokořeníme dle naší chuti. Podávala jsem s uvařenými kolínky. Na talíři ozdobte petrželkou

Poznámka od kuchařky

Tandori Masala – indická směs koření – obsahuje: pískavici, pepř, koriandr, skořici, kmín, cibuli, zázvor, hřebíček, česnek, bobkový list, muškát.ořech. celer, sůl. Já ho kupuji v Hyperalbertu (nový název pro Hypernovu).

Dala jsem 6 stroužků- nebyl moc výrazný.

Jako příloha jdou samozřejmě jakékoli těstoviny i rýže.