Suroviny
- Pro 2 osoby:
- 300 g hovězí plece
- 1 řapíkatý celer
- 1 porek
- 2 rajčata
- sáček mražené zeleniny Čínská směs (350g)
- palička česneku (pozn.)
- 1 lžíce koření Tandori masala( viz pozn.)
- 1 lžička kari
- 2 dcl sladkého kečupu (Heinz – je velmi jemný)
- sůl
- olivový olej
- petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Syrovou zeleninu očistíme a nakrájíme, česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky (viz poznámka).
-
Na oleji orestujeme porek a česnek, přidáme maso. Po orestování okořeníme, podlijeme vodou a dusíme do částečného změknutí masa.
-
Pak přidáme zbytek veškeré zeleniny, zalijeme kečupem a dodusíme do změknutí. Celkem dusíme cca 40 minut (záleží na kvalitě masa).
-
Dokořeníme dle naší chuti. Podávala jsem s uvařenými kolínky. Na talíři ozdobte petrželkou
Poznámka od kuchařky
Tandori Masala – indická směs koření – obsahuje: pískavici, pepř, koriandr, skořici, kmín, cibuli, zázvor, hřebíček, česnek, bobkový list, muškát.ořech. celer, sůl. Já ho kupuji v Hyperalbertu (nový název pro Hypernovu).
Dala jsem 6 stroužků- nebyl moc výrazný.
Jako příloha jdou samozřejmě jakékoli těstoviny i rýže.