Hovězí s mysliveckou omáčkou

66
- reklama -

Suroviny

500 g hovězího masa
1 cibule
2 velké mrkve
2 petržele
bobkový list
malá větvička rozmarýnu
4 kuličky jalovce
5 kuliček pepře
sůl
1 lžička ostré papriky (já dávám pouze sladkou)
petrželová nať
sůl
šťáva z citrónu
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Před dovařením zahustíme rozkvedlanou moukou, dochutíme a na závěr do omáčky dáme nasekanou petrželovou nať.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Pošli recept

Příloha: těstoviny, bramborový knedlík, v časopise byly domácí krokety.