
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 3/4 kg kližky
- 40 dkg vepřových jater
- 1 velká cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 cm zázvoru
- sůl
- pepř
- 1 kostka silného vývaru
- hladká mouka
- sádlo
- zelené fazolky
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, játra na nudličky, česnek na plátky.
-
Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme maso, opečeme ze všech stran, přidáme česnek, zázvor, pepř a zalejeme vývarem, dusíme asi hodinu a půl.
-
Játra si uvaříme zvlášť -vhodíme do horké vody, přecedíme a přidáme k masu.
-
Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalejeme vodou, přidáme fazolky a 15 minut podusíme. Ke konci přidáme trochu zázvoru a utřeného česneku.
Poznámka od kuchařky
Fazolky můžeme podávat zvlášť, jako přílohu. Podáváme s uvařeným bramborem.
Kuchař: Radulinka6