
- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg hovězích kousků
- 2 velké cibule
- 1 palička česneku
- sádlo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pokud máme maso vcelku, nakrájíme ho na kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek nasekáme nadrobno.
-
Do kastrolu, vhodného do trouby, dáme hovězí kousky, cibuli, česnek, kousky sádla, osolíme a vše promícháme.
-
Podlijeme vodou do cca poloviny výšky masa a zakryté dáme do trouby na 200 stupňů.
-
Kontrolujeme každých 30 minut, jestli je třeba dolít vodu, nesmí se úplně vypařit. Zároveň vždy promícháme.
-
Když je maso měkké, odkryjeme a necháme cca 10 minut v troubě pro barvu.
-
Podáváme s rýží a kysaným zelím.
Poznámka od kuchařky
Sádla není třeba moc, potom je v jídle hodně cítit a přebíjí chuť masa.
Kuchařka: Johanka128









