- reklama -
Suroviny
2 porce
- cca 300 g hovězího masa (já měla přední)
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- cibule
- 2-3 lžíce brusinek (nebo brusinkové marmelády)
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpustíme sádlo, maso nakrájíme na menší kostky, osmahneme na sádle, aby se zatáhlo, přidáme zeleninu (cibule na malé kousky, mrkev, celer a petržel na jemno nastrouhané), lehce osmahneme, zalijeme trochou vody, přidáme koření a brusinky.
-
Vaříme, dokud maso nezměkne. Dochutíme, případně dotáhneme pár kostkami UHO (http://www.toprecepty.cz/recept/12659-zakladni-hneda-omacka-odborne-nazyvana:%E2%80%A6/).
Poznámka od kuchařky
omáčka má nasládlou chuť a je to taková alternativa svíčkové..není třeba zahušťovat..
Kuchař: kaja.f