Hovězí s brokolicí a špagety – pro nejmenší

52
- reklama -

Suroviny

80-100 g hovězího masa
1/2 šalotky
4-5 větších růžiček brokolice
1 KL ghí
sůl
špagety

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Šalotku nakrájíme nadrobno, brokolici rozebereme na nejmenší růžičky.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme šalotku. Přidáme brokolici, podlijeme vodou a dusíme, než je brokolice měkká.

  3. Maso rozkrájíme na malé kousky a přidáme k brokolici. Špagety uvaříme podle návodu, rozkrájíme na kousky a přimícháme k brokolici a masu.

  4. Vše pořádně promícháme a necháme spolu chvilku provřít.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Když se maso uvaří v dobře osolené vodě, nasákne sůl do sebe a není třeba již potom celé jídlo dosolovat, ta sůl z masa tam úplně stačí.

Je to podobný recept jako hovězí v brokolici, ale tam jde o maso restované a následně celé jídlo dochucené, tady se maso vaří a právě ta osolená voda dodá chuť celému jídlu.

Na podlití brokolice můžeme použít vodu, ve které se vařilo maso, o to víc se pak nemusí dosolovat.

Špagety se můžou použít i dříve uvařené, proto se celé jídlo ke konci společně prohřívá.