
Suroviny
- 4 plátky zadního hovězího
- 6 středních cibulí
- 1 mrkev
- 1/4 malého celeru
- ocet balsamico
- plnotučná hořčice
- pepř
- sůl
- sušený česnek
- drcený kmín
- sušený rozmarýn
- olej
- 1 plátek másla
- kostka zeleninového bujonu
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa. Potřeme hořčicí a na závěr po obou stranách posypeme rozmarýnem. Dáme aspoň na hodinu odležet.
-
Rozpálíme pánev, na ní dáme polévkovou lžíci oleje a rozetřeme jí. Osmažíme maso pěkně po obou stranách do zlato hněda. Maso vyjmeme a dáme bokem. Výpek na pánvi zalijeme vodou a necháme ho chvíli odvařit – dá pak hezkou barvu omáčce.
-
Cibuli nakrájíme na půl kolečka. V kastrolu rozpálíme olej, přihodíme plátek másla a hned cibuli. Posolíme jí a osmahneme do sklovata. Přihodíme mrkev a celer na plátky a ještě chvilku restujeme.
-
Poklademe plátky masa, zalijeme vodou do dvou třetin masa, rozdrobíme kostku, trošku posypeme sušeným česnekem, drceným kmínem, pepřem.
-
Přiklopené dáme do trouby na cca 80°C , to znamená pomalé pečení a to asi 4 hodiny. Já si to předvařila večer. Potom teplotu zvýšíme na 150°C a dodusíme do měkka, podle kvality masa.
-
Měkké maso vyjmeme, směs rozmixujeme dohladka a už není ani třeba dále zahušťovat. Podáváme s rýži.
Poznámka od kuchařky
Miláček tuze rád omáčky – klasa čecháček..takže vymýšlím nové variace 😉









