
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg hovězího roštěnce
- 1 ks větší cibule
- 1 lžíce protlaku
- 3 lžíce sádla
- 3 lžíce hladké mouky
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájejte na plátky, naklepejte. Osolte, opepřete a zlehka potřete hořčicí a poprašte moukou.
-
Sádlo rozehřejte na pekáči nebo na pánvi, kterou lze dát do trouby a plátky na něm po obou stranách zprudka osmahněte, aby se maso zatáhlo. Poté je dejte bokem.
-
Do sádla dejte na jemno nakrájenou cibuli, osmažte do zlatova, přilijte trochu vody, přimíchejte protlak a vraťte maso. Maso musí být jen zlehka potopené, aby v troubě neokoralo.
-
Pečte do změknutí při 190 °C, často polévejte a přidávejte vypečenou tekutinu, aby bylo maso stále zlehka ponořené.
-
Na konci nechte tekutinu vypéct, aby se vytvořila hustší šťáva.
-
Můžete podávat s hranolky a volským okem nebo s rýží.
Kuchař: exczech









