Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami

65
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky hovězí roštěné
1 středně velká cibule
houby – nejlépe hříbky
kmín
pepř
sůl
zázvor
mouka na zahuštění
1 litr vody nebo vývaru
4 větší brambory
grilovací koření
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnou jemně prsty naklepeme a nakrájíme na menší plátky, okořeníme a necháme chvíli v lednici odležet.

  2. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme maso a opečeme z obou stran aby bylo maso „zatáhlé“.

  3. Pak přidáme houby (sušené spaříme horkou vodou), zalijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme do měkka cca 45 minut. Když je maso měkké, tak zahustíme moukou a ještě povaříme asi 10 minut.

  4. Brambory vaříme ve šlupce asi 40 minut, oloupeme. Na plech dáme pečící papír, potřeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením. Brambory nakrájíme na plátky a poklademe jimi plech. Pak všechny pokapeme olejem a znovu okořeníme.

  5. Dáme do trouby na program gril na 20 minut. Dobrou chuť 🙂