Hovězí roládky s celerem, kapií a květákovou rýží

36
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 hovězí plátky ze zadního
2 cibule
1/2 cukety
1 lžička hořčice (na pomazání masa)
2 špalíčky celeru
4 kousky červené kapie
sůl
pepř
olej
Na květákovou rýži:
1/2 středně velkého květáku
1/2 cibule
3 plátky oravské slaniny nebo podobné slaniny
1 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme 1 širší špalíček celeru, 2 proužky z červené kapie a srolujeme maso do roládky. Sepneme je párátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokud budeme maso dusit v pomalém hrnci, uděláme si následující základ:

    na oleji orestujeme 2 nakrájené cibule dohněda a vložíme je do pomalého hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a roládky. Zalijeme asi 1 a půl dl vody, zapneme pomalý program – u mne je to LOW. Maso dusíme zhruba 6 hodin a odstavíme.

  3. Roládky vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem, není potřeba zahušťovat moukou.

  4. Květáková rýže:

    Květák rozebereme na malé růžičky a rozmixujeme je v čopru (přítlačný mixér)

  5. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli, asi 3 minuty restujeme. Přidáme nasekaný květák a ještě tak 7 minut restujeme a stále promícháváme.

Poznámka od kuchařky

Roládky můžeme také dusit v tlakovém hrnci asi 40-45 minut

Jídlo je vhodné nejen pro dělenou stravu.