Hovězí roláda plněná po Italsku

56
- reklama -

Suroviny
6 – 8 porcí

1,5 kg hovězího pupku
8 klobásek Salsiccia
pikantní hořčice
cibule
sůl
pepř
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Plát hovězího pupku očistíme, což znamená, že vlastně odblaníme. Osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Takto připravený plát hovězího pupku poklademe klobáskami Salsiccia (střívka zbavených).

  3. Smotáme do tvaru úhledné rolády. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Roládu po celém jejím povrchu potřeme pikantní hořčicí a bohatě opepříme.

  4. Takto připravené a zabalené maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo. Orestované maso přendáme do litinového hrnce.

  5. Na stejné pánvi a výpeku po mase orestujeme nahrubo nakrájenou cibulí, a přidáme k masu do hrnce. Roládu podlijeme vývarem.

  6. Pod pokličkou „táhneme“ v troubě při střední teplotě minimálně 3 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou.

  7. Maso zbavíme režné niti, a nakrájíme na silnější plátky.

  8. Velmi silný výpek zlehka zahustíme troškou hl. mouky smíchanou s máslem a 10 minut provaříme. Výbornou přílohou je jasmínová rýže.