Suroviny
6 – 8 porcí
- 1,5 kg hovězího pupku
- 8 klobásek Salsiccia
- pikantní hořčice
- cibule
- sůl
- pepř
- vývar
Postup přípravy receptu
-
Plát hovězího pupku očistíme, což znamená, že vlastně odblaníme. Osolíme a opepříme.
-
Takto připravený plát hovězího pupku poklademe klobáskami Salsiccia (střívka zbavených).
-
Smotáme do tvaru úhledné rolády. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Roládu po celém jejím povrchu potřeme pikantní hořčicí a bohatě opepříme.
-
Takto připravené a zabalené maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo. Orestované maso přendáme do litinového hrnce.
-
Na stejné pánvi a výpeku po mase orestujeme nahrubo nakrájenou cibulí, a přidáme k masu do hrnce. Roládu podlijeme vývarem.
-
Pod pokličkou „táhneme“ v troubě při střední teplotě minimálně 3 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou.
-
Maso zbavíme režné niti, a nakrájíme na silnější plátky.
-
Velmi silný výpek zlehka zahustíme troškou hl. mouky smíchanou s máslem a 10 minut provaříme. Výbornou přílohou je jasmínová rýže.