Hovězí roláda plněná palačinkami

69
- reklama -

Suroviny
3 porcie

250 g hovězího masa na roládu
hořčice na potření
sůl
čerstvě mletý pepř
mletá paprika
plátky Mortadella
Na palačinky:
100 ml sladké mléko
1 vejce
5 lžic hladká mouka
1/4 lžičky soli
Na potření:
1 velká lžíce másla
1 malá lžička medu
1 malá lžička hořčice
Na omáčku:
plátek másla
150 ml smetany
nakládané zelený pepř
1 KL hořčice
pár kapek citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Pripavime si plat hovadzieho masa a pripravime palacinky. Do mlieka pridame vajce a po jednej lyzici zaslahavame muku. Nedajte vsetku muku naraz, hustota cesta zavisi aj od velkosti vajca. Cesto osolime, na panvici rozohrejeme dve lyzice oleja a upecieme dve palacinky, mne vysli dve velke a jedna mala. Palacinky odlozime nabok.

  2. Plat masa osolime, okorenime, opaprikujeme a potrieme horcicou. Po povrchu pokladieme platy mortadely.

  3. Vezmeme vychladnute palacinky a tie rovnako pokladieme platkami mortadely. Pevne ich zakrutime a polozime na plat masa.

  4. Zakrutime masovu roladu , zabezpecime okraje ihlicami a obtocime ju potravinovym motuzom, alebo ako mate vo zvyku. Ja som pouzila silikonove pasy.

  5. Na panvicu po opekani palaciniek rozotrieme lyzicu oleja, rozohrejeme a roladu zo vsetkych stran dobre opecieme do hneda.

  6. Opecenu roladu po povrchu posolime, okorenime a prelozime do pekacika.

  7. Rozmiesame makke maslo s lyzickou medu a horcice.

  8. Touto zmesou potrieme cely povrch rolady.

  9. Roladu podlejeme horucou vodou, prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej truby. Pecieme cca 60 minut a ak treba tak podlievame horucou vodou. Po hodine dame dolu alobal a nechame roladu zapekat priblizne 20 minut.

  10. Roladu vyberieme, vypek prelejeme do rajnice. Pridame tam lyzicku masla, trochu horcice, velku lyzicu nakladaneho zeleneho korenia aj s nalevom.

  11. V smotane rozslahame kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme do nalevu. Vsetko nechame prevriet. Omacka by mala mat lesklu kremovu konzistenciu.

  12. Na zaver ju mozeme este ochuti mletym korenim, solou a citronovou stavou.

  13. Roladu pokrajame na hrubsie kolieska a podavame preliate omackou.

Poznámka od kuchařky

Ako vyrobit plat masa

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1590

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1589