
Suroviny
3 porcie
- 250 g hovězího masa na roládu
- hořčice na potření
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- mletá paprika
- plátky Mortadella
- Na palačinky:
- 100 ml sladké mléko
- 1 vejce
- 5 lžic hladká mouka
- 1/4 lžičky soli
- Na potření:
- 1 velká lžíce másla
- 1 malá lžička medu
- 1 malá lžička hořčice
- Na omáčku:
- plátek másla
- 150 ml smetany
- nakládané zelený pepř
- 1 KL hořčice
- pár kapek citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Pripavime si plat hovadzieho masa a pripravime palacinky. Do mlieka pridame vajce a po jednej lyzici zaslahavame muku. Nedajte vsetku muku naraz, hustota cesta zavisi aj od velkosti vajca. Cesto osolime, na panvici rozohrejeme dve lyzice oleja a upecieme dve palacinky, mne vysli dve velke a jedna mala. Palacinky odlozime nabok.
-
Plat masa osolime, okorenime, opaprikujeme a potrieme horcicou. Po povrchu pokladieme platy mortadely.
-
Vezmeme vychladnute palacinky a tie rovnako pokladieme platkami mortadely. Pevne ich zakrutime a polozime na plat masa.
-
Zakrutime masovu roladu , zabezpecime okraje ihlicami a obtocime ju potravinovym motuzom, alebo ako mate vo zvyku. Ja som pouzila silikonove pasy.
-
Na panvicu po opekani palaciniek rozotrieme lyzicu oleja, rozohrejeme a roladu zo vsetkych stran dobre opecieme do hneda.
-
Opecenu roladu po povrchu posolime, okorenime a prelozime do pekacika.
-
Rozmiesame makke maslo s lyzickou medu a horcice.
-
Touto zmesou potrieme cely povrch rolady.
-
Roladu podlejeme horucou vodou, prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej truby. Pecieme cca 60 minut a ak treba tak podlievame horucou vodou. Po hodine dame dolu alobal a nechame roladu zapekat priblizne 20 minut.
-
Roladu vyberieme, vypek prelejeme do rajnice. Pridame tam lyzicku masla, trochu horcice, velku lyzicu nakladaneho zeleneho korenia aj s nalevom.
-
V smotane rozslahame kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme do nalevu. Vsetko nechame prevriet. Omacka by mala mat lesklu kremovu konzistenciu.
-
Na zaver ju mozeme este ochuti mletym korenim, solou a citronovou stavou.
-
Roladu pokrajame na hrubsie kolieska a podavame preliate omackou.
Poznámka od kuchařky
Ako vyrobit plat masa
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1590
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na