Hovězí rizoto s červenou řepou – pro nejmenší

69
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

cca 80-100 g hovězího masa
0,5 cm pórku
1 malá červená řepa
1 KL ghí
2 PL rýže
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso i červenou řepu nakrájíme na malé kousky, pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírném plameni krátce orestujeme pórek. přidáme maso a ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Když je maso měkké, přidáme rýži, červenou řepu a sůl. Podle potřeby podlijeme vodou a necháme dusit, než je rýže měkká.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Červenou řepu vařím vždy ve slupce dopředu a uvařenou si ji zamrazuji. Do jídla ji přidávám až ke konci, jednak je už uvařená a jednak se z ní nevyvaří červená barva – kdyby se dlouho vařila bez slupky, byla by bledá.