
- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- cca 80-100 g hovězího masa
- 0,5 cm pórku
- 1 malá červená řepa
- 1 KL ghí
- 2 PL rýže
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso i červenou řepu nakrájíme na malé kousky, pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírném plameni krátce orestujeme pórek. přidáme maso a ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
Když je maso měkké, přidáme rýži, červenou řepu a sůl. Podle potřeby podlijeme vodou a necháme dusit, než je rýže měkká.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Červenou řepu vařím vždy ve slupce dopředu a uvařenou si ji zamrazuji. Do jídla ji přidávám až ke konci, jednak je už uvařená a jednak se z ní nevyvaří červená barva – kdyby se dlouho vařila bez slupky, byla by bledá.
Kuchařka: Johanka128









