Hovězí ragů s mrkví

96
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg hovězího krku
40 dkg mrkve
koření na roštěnky (od Avokáda)
cibule
masox
sůl
pepř
olej
sádlo
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na nudličky.


    Zobrazit celý recept

  2. Prosypeme kořením na roštěnky a prokapeme olejem.

  3. Dáme odležet do lednice nejlépe do druhého dne.

  4. Do hrnce dáme lžíci domácího sádla a zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Až zezlátne vložíme hovězí maso a orestujeme, aby se maso zatáhlo.

  5. Podlejeme vodou s kostkou masoxu a dusíme, až je maso tak akorát (dle stáří zvířete).

  6. Na silnější kolečka nakrájenou mrkev přidáme k již hotovému masu a podusíme dokud mrkev nezměkne.

  7. Můžeme zahustit tmavou instantní jíškou, ale není to nutnost. Příloha nejlépe těstovinová.