- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg hovězího krku
- 40 dkg mrkve
- koření na roštěnky (od Avokáda)
- cibule
- masox
- sůl
- pepř
- olej
- sádlo
- instantní jíška
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na nudličky.
-
Prosypeme kořením na roštěnky a prokapeme olejem.
-
Dáme odležet do lednice nejlépe do druhého dne.
-
Do hrnce dáme lžíci domácího sádla a zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Až zezlátne vložíme hovězí maso a orestujeme, aby se maso zatáhlo.
-
Podlejeme vodou s kostkou masoxu a dusíme, až je maso tak akorát (dle stáří zvířete).
-
Na silnější kolečka nakrájenou mrkev přidáme k již hotovému masu a podusíme dokud mrkev nezměkne.
-
Můžeme zahustit tmavou instantní jíškou, ale není to nutnost. Příloha nejlépe těstovinová.
Kuchař: Colombo65