- reklama -
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 400 g cizrny v uvařeném stavu
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2-3 PL rajčatový protlak
- 2 rajčata (oloupaná)
- 2 čerstvé papriky
- sůl
- 1 KL mletá červená paprika
- 1 KL feferonkový krém nebo něco pálivé (chilli, feferonka apod.)
- 1/2 KL pepře
- 3 stroužky česneku
- libeček
- 100 ml vína
- Při podávání:
- zakysaná smetana
- pokrájená pažitka
- medvědí česnek
Postup přípravy receptu
-
Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu.
-
Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť.
-
Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno nahradiť cca 300 ml sterilizovaného leča), osolíme, podlejeme vodou a necháme variť.
-
Priebežne podlievame vodou, pridáme víno.
-
Ku koncu pridáme libeček a cesnak.
-
Keď je mäso mäkké, pridáme uvarenú cizrnu, necháme prejsť varom.
-
Dochutíme príp. štipkou cukru.
-
Podávame s kopčekom kyslej smotany a posypané vňaťami.
-
Vhodnou prílohou je napr. ryža, cestoviny, chlieb…
Poznámka od kuchařky
Cícer, cizrnu kupujem suchú, nepoužívam konzervy. Premyjem, namočím na pol dňa a cca za hodinu je uvarená. Uvarím väčšie množstvo, časť v krabičke zamrazujem.
Kuchař: magdalenka