Hovězí ragú s cizrnou

58
- reklama -

Suroviny

400 g hovězího masa
400 g cizrny v uvařeném stavu
3 lžíce oleje
1 cibule
2-3 PL rajčatový protlak
2 rajčata (oloupaná)
2 čerstvé papriky
sůl
1 KL mletá červená paprika
1 KL feferonkový krém nebo něco pálivé (chilli, feferonka apod.)
1/2 KL pepře
3 stroužky česneku
libeček
100 ml vína
Při podávání:
zakysaná smetana
pokrájená pažitka
medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť.

  3. Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno nahradiť cca 300 ml sterilizovaného leča), osolíme, podlejeme vodou a necháme variť.

  4. Priebežne podlievame vodou, pridáme víno.

  5. Ku koncu pridáme libeček a cesnak.

  6. Keď je mäso mäkké, pridáme uvarenú cizrnu, necháme prejsť varom.

  7. Dochutíme príp. štipkou cukru.

  8. Podávame s kopčekom kyslej smotany a posypané vňaťami.

  9. Vhodnou prílohou je napr. ryža, cestoviny, chlieb…

Poznámka od kuchařky

Cícer, cizrnu kupujem suchú, nepoužívam konzervy. Premyjem, namočím na pol dňa a cca za hodinu je uvarená. Uvarím väčšie množstvo, časť v krabičke zamrazujem.