Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony

85
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g žampionů nebo čerstvých hub
2 lžíce másla
čerstvě mletý pepř
sůl
250 ml smetany ( výborná je Tatra extra krémová )
600 g hovězí kližky nebo jiného hovězího ( já měla plec )
lžíce hladké mouky
2 cibule
4 lžíce oleje
200 ml bílého vína
lžíce citronové šťávy
bylinky:
hladkolistá petrželka
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a hřiby na něm podusíme, cca 10 minut. Poté přilijeme smetanu a dalším 5 minut povaříme.

  2. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme. K masu přilijeme deci vína, citronovou šťávu, přiklopíme a dusíme doměkka.

  3. Během dušení dolijeme víno, zbytek z lahve podáváme k obědu. Když máme maso měkké, přidáme k němu smetanové houby, promícháme a krátce provaříme (necháme zredukovat do hustší konzistence). Podáváme s těstovinami nebo špeclemi. Dozdobíme bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Rytmus života – Nejchutnější recepty. Mírně upraveno.

Ač to podle fota nevypadá, je to moc dobré. Uvařte si to a přesvědčíte se na vlastní jazýček. Dobrou chuť.