Hovězí ragú na rajčatech

71
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

600 g hovězího masa na guláš
1 lžíce mouky
2 lžíce olivového oleje
1 velká červená cibule
2 stroužky česneku
250 ml červeného vína
250 ml hovězího vývaru
800 g drcených rajčat (1 velká plechovka)
3 snítky tymiánu
2 bobkové listy
velká hrst nasekaných čerstvých bazalkových listů
sůl
pepř
375 g fettuccine nebo jiné těstoviny
strouhaný parmazán
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na zhruba 2 centimetrové kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky a česnek na plátky.

  3. Do mísy dáme mouku osolíme a opepříme ji a maso v ní obalíme.

  4. V kastrolu, na jedné lžíci oleje opečeme zprudka maso ze všech stran, vyndáme ho, přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme cibuli a česnek.

  5. Maso vrátíme zpět, přilijeme víno a necháme odpařit alkohol.

  6. Přidáme rajčata, vývar, tymián, bobkové listy, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a na mírném ohni za občasného promíchnutí necháme 1 hodinu probublávat.

  7. Po hodině odstraníme poklici a necháme dalších 40 minut vařit na mírném ohni.

  8. Ragú stáhneme z ohně a zamícháme do něj nasekanou bazalku a těstoviny, které jsme si předem uvařili podle návodu na obale.

  9. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem a listy bazalky.