Suroviny
4-6 porcí
- 600 g hovězího masa na guláš
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 800 g drcených rajčat (1 velká plechovka)
- 3 snítky tymiánu
- 2 bobkové listy
- velká hrst nasekaných čerstvých bazalkových listů
- sůl
- pepř
- 375 g fettuccine nebo jiné těstoviny
- strouhaný parmazán
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na zhruba 2 centimetrové kostky.
-
Cibuli nakrájíme na tenké nudličky a česnek na plátky.
-
Do mísy dáme mouku osolíme a opepříme ji a maso v ní obalíme.
-
V kastrolu, na jedné lžíci oleje opečeme zprudka maso ze všech stran, vyndáme ho, přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme cibuli a česnek.
-
Maso vrátíme zpět, přilijeme víno a necháme odpařit alkohol.
-
Přidáme rajčata, vývar, tymián, bobkové listy, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a na mírném ohni za občasného promíchnutí necháme 1 hodinu probublávat.
-
Po hodině odstraníme poklici a necháme dalších 40 minut vařit na mírném ohni.
-
Ragú stáhneme z ohně a zamícháme do něj nasekanou bazalku a těstoviny, které jsme si předem uvařili podle návodu na obale.
-
Na talíři posypeme strouhaným parmazánem a listy bazalky.