
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg hovězího zadního nebo kližky (nakrájené na proužky)
- 3 velké cibule nahrubo nakrájené
- 5 lžic sádla
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 40 g uzeného špeku
- 1 vrchovatá lžička mletého zázvoru
- 3 velké stroužky česneku
- 2 lžičky tymiánu
- 1 lžíce brusinkového džemu
- 1 lžíce prášku ze sušených hub
- 1 lžíce studeného másla
- sůl
- pepř
- asi 1,5 l silného hovězího vývaru
- instantní jíška podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Cibuli osmahneme na sádle dozlatova.
-
Maso smícháme se zázvorem a tymiánem, obalíme v mouce a zprudka opečeme na cibuli.
-
Přidáme rozmačkaný česnek, ještě minutu osmahneme, vsypeme sušené houby a zalijeme 3 decilitry vývaru. Pomalu za mírného podlévání necháme několikrát vydusit.
-
Když je maso měkké, osolíme je a opepříme, přidáme brusinky, dolijeme vývarem do požadovaného množství „omáčky“ a zahustíme instantní jíškou.
-
Provaříme, odstavíme, přidáme máslo a když se rozpustí podáváme.
Poznámka od kuchařky
Příloha: pečivo, těstoviny, rýže, brambory, hranolky…
Doba vaření závisí na stáří masa.
Kuchařka: danielle72









