Hovězí polévka – přesnídávková

63
- reklama -

Suroviny

600 g hovězí hruďi apod.
2 mrkve
1 petržel
celer
cibule
hrášek
trochu květáku
pórek
lesní houby – množství podle chuti a možností
5 zrnek pepře
2 zrnka nového koření
1 bobkový list
1 lžíce másla
polévkové nudle
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do studené vody, přidáme koření, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka. Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu.

  2. Mezitím na másle osmažíme pokrájené houby a zvlášť uvaříme nudle. Měkké maso pokrájíme na kousky.

  3. Na talíře rozdělíme houby, maso a zalijeme vývarem se zeleninou. Posypeme petrželkou. Polévka by měla být hustá.