Hovězí polévka – falešná želví

72
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 velká cibule oloupaná a na jemno nakrájená
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 kg volské oháňky
1 stroužek česneku rozmačkat
3 jarní cibulky
1/4 lžičky tymiánu
1 bobkový list
1 lžíce mouky hladké
3 hrnky horké vody
3 hrnky kuřecího vývaru
4 spařená a oloupaná rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných loupaných krájených
sůl
pepř
citronová kůra z 1/2 citronu
Do hotové polévky:
2-3 vejce natvrdo
sekaná čerstvá petrželka
1 lžička sherry do každého talíře

Postup přípravy receptu

  1. Na směsi másla a oleje osmahneme cibulku. Když začne chytat barvu, opečeme na ní maso ze všech stran. Přidáme všechno koření, tymián a mouku.


    Zobrazit celý recept

  2. Zasmahneme, rozředíme vodou a vývarem, přidáme pokrájené jarní cibulky a rajčata a sloupnutou kůru z citronu (bez bílé části). Vaříme doměkka, maso vyjmeme a obereme zpět do polévky.

  3. Do každého talíře dáme část nasekaných vajec, petrželku a sherry a zalijeme horkou polévkou. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

I v beletrii se najdou chutné recepty 🙂

Zdroj: Patrick Taylor – Doktore, teď to chce klid

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/