- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 velká cibule oloupaná a na jemno nakrájená
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kg volské oháňky
- 1 stroužek česneku rozmačkat
- 3 jarní cibulky
- 1/4 lžičky tymiánu
- 1 bobkový list
- 1 lžíce mouky hladké
- 3 hrnky horké vody
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 4 spařená a oloupaná rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných loupaných krájených
- sůl
- pepř
- citronová kůra z 1/2 citronu
- Do hotové polévky:
- 2-3 vejce natvrdo
- sekaná čerstvá petrželka
- 1 lžička sherry do každého talíře
Postup přípravy receptu
-
Na směsi másla a oleje osmahneme cibulku. Když začne chytat barvu, opečeme na ní maso ze všech stran. Přidáme všechno koření, tymián a mouku.
-
Zasmahneme, rozředíme vodou a vývarem, přidáme pokrájené jarní cibulky a rajčata a sloupnutou kůru z citronu (bez bílé části). Vaříme doměkka, maso vyjmeme a obereme zpět do polévky.
-
Do každého talíře dáme část nasekaných vajec, petrželku a sherry a zalijeme horkou polévkou. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
I v beletrii se najdou chutné recepty 🙂
Zdroj: Patrick Taylor – Doktore, teď to chce klid
Další moje recepty najdete na
Kuchařka: zizala