![Hovězí pokušení_5ff6ea859b7cd.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-pokuseni_5ff6ea858c8fc.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- Marináda:
- 2 PL oleje
- 1 ČL provensálských bylinek
- 1 ČL směsi bylin a koření (hotová směs koření)
- 2 ČL sušeného česneku
- 2 PL hořčice
- 0,5 dl vody
- Maso:
- 4-6 ks hovězích plátků (zadní bez kosti)
- 2 bílé papriky
- 2 červené papriky
- 2 menší cibulky
- 2 mrkve
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího masa omyjeme a naklepeme. Pořádně nasolíme a opepříme.
-
Smícháme ingredience na marinádu. Připravené maso vložíme do marinády a dáme na noc uležet v marinádě do lednice.
-
Připravenou zeleninu očistíme a nakrájíme – papriky na malé kousky, cibulku na poloviny a pak na tenké půlměsíčky, mrkev na tenké kousky.
-
Připravíme alobal, kolik plátků masa, tolik bude kusů alobalu. Na každý alobal dáme plátek masa, na maso hrst cibulky, mrkve a paprik.
Pořádně zabalíme do alobalu a dáme na plech, který i s balíčky vložíme do trouby rozehřáté na 200°C.
Pečeme 2,5 – 3 hodiny (když vydržíme tři hodiny, maso se na jazyku úplně rozplývá). -
Jako příloha může být bramborová kaše nebo jen čerstvá zelenina.
Kuchařka: Polinka92