
Suroviny
4 porce
- 800 g hovězího zadního masa
- 200 ml bílého vína
- 250 g rajčat
- 250 g anglické slaniny
- 100 g černých oliv
- 4 mrkve
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 bobkové listy
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- pepř
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm).
-
Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy, přidáme bobkové listy a lístky tymiánu a rozmarýnu. (Já nesehnal čerstvý, tak jsem dal sušený).
-
Zakápneme olejem a přilijeme víno. Směs lehce osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme odležet. (podle toho jak pospícháte – nejlépe přes noc).
-
Cibuli, rajčata a mrkev oloupeme.
-
Olivy necháme okapat. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na špalíky a rajčata s olivami na plátky. Slaninu na kostičky.
-
Pokud máte PH, ve kterém je možná příprava na sporáku, tak ho rozehřejeme, potřeme olejem a osmažíme cibuli.
-
Pak přidáme slaninu a necháme vypéct. Přidáme maso bez marinády a orestujeme. Přidáme mrkev,rajčata, olivy a přilijeme marinádu.
-
Pokud máte PH, který není určen pro přípravu na sporáku je možné na pánvi a pak přendat.
-
Pomalíme na st. 1 asi 7 hodin.
Příloha – brambory na jakýkoliv způsob.