![Hovězí po myslivecku v PH_5ffb73dc7f628.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-po-myslivecku-v-ph_5ffb73dc71257.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 750 g hovězího masa ( měla jsem krk )
- 100 g slaniny
- 3 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- 300 ml červeného vína
- 1-2 lžíce brusinek
- citronová šťáva
- cukr
- 2 lžíce mouky
- bobkový list
- celý pepř
- nové koření
- jalovec
- vývar
- máslo
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme.
-
Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH zapneme na HIGH – cca 4 hodiny. Hodinu před koncem vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbývající víno, je-li třeba i vývar a dovaříme doměkka.
-
Do omáčky přidáme brusinky a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Odstraníme koření a propasírujeme nebo rozmixujeme.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá Pomalý hrnec, může připravit v troubě.
Kuchařka: maris