Hovězí po myslivecku v PH

121
- reklama -

Suroviny
4 porce

750 g hovězího masa ( měla jsem krk )
100 g slaniny
3 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
300 ml červeného vína
1-2 lžíce brusinek
citronová šťáva
cukr
2 lžíce mouky
bobkový list
celý pepř
nové koření
jalovec
vývar
máslo
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH zapneme na HIGH – cca 4 hodiny. Hodinu před koncem vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbývající víno, je-li třeba i vývar a dovaříme doměkka.

  3. Do omáčky přidáme brusinky a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Odstraníme koření a propasírujeme nebo rozmixujeme.

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá Pomalý hrnec, může připravit v troubě.