- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 hovězí plátky
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 200 g pórku
- 500 ml smetany na vaření
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Poté je osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk.
-
Maso podlijeme a za občasného podlévání dusíme skoro do měkka. Mezitím si nakrájíme očištěný pórek na půl kolečka, přidáme k téměř měkkému masu a chvilku ještě podusíme.
-
Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přidáme k masu a provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Kuchařka: JanaB1