- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 plátky hovězího masa (měla jsem minutkové steaky)
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- oregano
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky omyjeme. Česnek prolisujeme. Na marinádu smícháme olivový olej, sůl, prolisovaný česnek a oregano.
-
Plátky potřeme marinádou a položíme do pekáče nebo zapékací mísy. Zbylou marinádu vylijeme na plátky. Necháme odležet několik hodin, nejlépe přes noc.
-
Plátky podlijeme trochou vody. Pekáč nebo zapékací mísu dáme do trouby na cca 180 stupňů a pečeme, než je maso měkké. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
-
Po cca 1/2 hodině pečení přikryjeme víkem nebo alobalem, aby se plátky nespálily.
-
Podáváme s bramborami nebo s rýží a zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Inspirace v březnovém magazínu Albertu u receptu na steaky v marinádě.
Kuchařka: Johanka128